joi, 6 decembrie 2012

Inceputul calatoriei



Nu stiu exact cate bloguri sunt in acest moment, dar oricum cred ca sunt multe, foarte multe. Multe au ramas fara subiecte, nu se mai scrie pe ele, sunt precum niste corabii parasite pe marea fara de sfarsit a lumii virtuale. Te intrebi de ce au fost parasite, ce s-a intamplat cu echipajul lor, capitanul a murit sau doar a parasit vasul pentru altul sau poate chiar s-a lasat de aceasta "meserie".
De ce am inceput acest blog, poate va intrebati asta. Sunt atatea bloguri, de ce mai e nevoie de unul, ce aduce el nou ? Se spune ca orice lucrare stiintifica trebuie sa aduca un element de noutate, o alta privire, opinie altfel nu isi are rostul. "Aiurez cu gratie" este modul meu de a evada din problemele codiene, de a refula chiar. In societatea de astazi, de cele mai multe ori, trebuie sa zambesti si sa spui altceva decat ai in minte.
Momentan in aceasta calatorie sunt singur, am ales asta, sa fiu singur. Sper insa ca acest blog sa aiba treptat membrii in echipajul sau, sa fie unul plin de viata in care sa discutam diverse subiecte. Da, sa discutam fara sa fim obligati in a ne cenzura gandurile, ideile noastre despre ceea ce se petrece in jurul nostru, sa spunem pe fata ce ne place, ce nu ne place, sa fim noi insine, cu defectele si calitatile noastre.



Suna ironic, dar va invit sa va puneti o masca si sa fiti voi insiva aici, pe aceasta corabie care navigheaza pe marea lumii virtuale.





3 comentarii:

  1. Acum descopar acest blog. Absolut intamplator. Bafta!
    P.S.- E dificil cu antispam...

    RăspundețiȘtergere
  2. Într-o lume în care consumerismul e pe primul loc, mai are rost să ne întrebăm de ce blogurile, apărute ca ciupercile după ploaie, au fost abandonate? Ştim că mulţi şi-au creat blogul pentru profit, au văzut în el o afacere, au vrut vizitatori, unici, abonaţi, fără să ofere nimic în schimb sau nimic de calitate. Nu trebuie să vii cu ceva nou, doar învelişul să fie diferit. Iar dacă ceri o mască interlocutorului tău, atunci, cu siguranţă, nu va fi el însuşi.
    Succes demersurilor tale!

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa caut niste statistici sau articole care sa continua date despre motivele care au dus sa fie abandonate blogurile.

    Eu nu as pune pe baza viselor de imbogatire sfaramate. Uneori poate nu mai ai timp, acel impuls care ta facea sa scrii, sa incerci sa te exteriorizezi dispare.

    Nu cer o masca, ofer una e o diferenta. Cati dintre noi spunem ce gandim despre rude, amici, sefi, colegi sau mai stiu eu ce ? In spatiul virtual poti ramane necunoscut, lua un nick si din spatele lui sa spui ceea ce nu ai spune in alt mod.

    Multumesc pentru urare.

    RăspundețiȘtergere