joi, 6 decembrie 2012

Agenda Sarpelui (2)



2. Nori negrii la orizont





Frank se urca in masina si incepu sa conduca. Se cunoastea ca imbatranise, ii lua din ce in ce mai mult sa vasleasca pana la insula, era mai obosit de la an la an. A mai trecut un an din viata lui, inca o intalnire cu sotia lui. Zambi gandindu-se la ea, la timpul pe care l-au petrecut impreuna acum multa vreme. Alaturi de Rebecca a fost fericit pentru prima si ultima oara in viata lui. Ar fi trebuit sa ii spuna cat de mult insemnau pentru el acele momente in care discutau unul cu altul, cat de ...


Telefonul suna intrerupand sirul gandurilor sale.
- Buna dimineata domnule, stiu ca ati spus sa nu fiti deranjat, dar avem o problema urgenta.
-Ce s-a intamplat, Julien ?
-Coletul a fost furat. Pe aeroport cineva ne-a atacat oamenii, i-a omorat si a luat coletul.
- Ce ?!? Cum naiba s-a intamplat asta.... cei care stiau despre importanta acelui transport erau din interiorul Grupului. Convoaca pe cei 6 Intelepti la Barlog imediat. Tu dute la fata locului, ia 2 echipe cu tine. Investigheaza locul, apoi curata tot. Nu lasa nicio urma. Ai inteles ?
- Da, domnule.
- Inca ceva, ca sa fie clare lucrurile. Imi raportezi direct mie ce descoperi acolo, nimanui altcuiva. Nu stim in cine putem avea incredere si in cine nu.


Situatia se complica, erau asa de aproape de indeplinirea scopului si acum... Nu va permite ca toata munca lui sa fie ruinata. Apasa si mai tare pedala acceleratiei indreptandu-se spre locul unde il astepta elicopterul. In cele din urma ajunse la el si in scurt timp decolara in graba.

Barlogul era sediul Grupului, se gasea in Muntii Stancosi si era deghizat intr-o statiune exclusivista. Vazut din aer aparea ca un complex de cladiri foarte bine pazit, izolat de restul lumii. Adevaratul Barlog nu era insa la suprafata, ci adanc sapat in stanca muntilor si ajungea pana la 23 de subniveluri. Putea rezista inclusiv unei explozii atomice si a efectelor acesteia. Pentru a proteja locatia si planurile complexului, toti cei din afara Grupului implicati in constuctie au fost executati, iar trupurile lor incinerate.

Drumul cu elicoperul i s-a parut ca dureaza o vesnicie. Deschise un flacon de pastile si lua 2, durerea de cap era din ce in ce mai persistenta, nu il lasa deloc. Se indrepta spre camera de consiliu, Inteleptii il asteptau deja acolo adunati in jurul unei mese semirotunde.Cand intra pe usa se ridicara de pe scaune si il salutara. Simtea raceala din privirea lor, nu avea sa fie deloc o intalnire usoara. Avea si oameni de incredere printre ei, dar unii dintre ei, in special din noua garda il priveau ca pe un obstacol in calea afirmarii lor. Nu aveau insa suficienta putere sa treaca la actiune contra sa, reusise se mentina balanta inclinata in favoarea sa pana acum. Aceasta problema aparuta putea schimba lucrurile, el o stia, ei de asemenea.
- Domnilor, as vrea sa spun bine v-am regasit, dar circumstantele nu-s deloc fericite. Dupa cum ati fost informati Coletul a fost furat. Julien este acum la fata locului si investigheaza. Daca aveti informatii noi va ascult.
- Asta este de neacceptat. Cum este posibil asa ceva, in calitatea dumneavoastra de Batran al Grupului sunteti direct raspunzator pentru ea !!!
Frank isi indrepta privirea spre cel care a vorbit, Christian DuBois, coordonatorul operatiunilor europene ale Grupului. Relatiile dintre cei doi barbati erau incordate, DuBois era vazut ca urmatorul Batran. Tanar, ambtios, destul de impulsiv in actiuni, dar cu succes in ceea ce facea, acesta dadea impresia ca isi doreste putera deplina in cadrul Grupului mai devreme decat ar trebui. Era simbolul noii generatii din Grup.
- DuBois, nu este nevoie sa ridici tonul. Stiu foarte bine miza. Nu v-am chemat aici ca sa ne certam, ci pentru altceva. Coletul este ceea ce cautam, oamenii nostrii de stiinta pot obtine ceea ce avem nevoie din el. La sfarsitul sedintei veti primi toate datele despre descoperirea din Alaska. Avem doua prioritati, recuperarea coletului si pregatirea pentru ceea ce va urma in urma Directivei 66. Dispuneti la acest moment de informatii referitoare incident ?
- Nu avem nicio informatia. Cautam printre suspectii de serviciu, am demarat o actiune de verificare in sistemul Echelon sa vedem daca gasim ceva, dar nimic pentru moment, spuse Marina del Rio, coordonatoarea Grupului pentru America de Nord. O sa gasim un fir, va asigur Domnule.
- Multumesc. Cum nu avem momenta date despre disparitia coletului trecem la punctul doi.. Pregatirile pentru eveniment sunt gata in proportie de 70%. Fiecare din centrele noastre zonale depun o munca continua pentru a fi gata in cel mai scurt timp posibil. Reteaua de buncare a fost reactivata si va fi gata in curand.

In urmatoarele doua ore Batranul prezenta nivelul la care se aflau cu pregatirile in asteptarea Directivei 66. Totul trebuia sa fie perfect, nicio eroarea nu putea aparea dupa ce va fi dat ordinul. Inteleptii ascultau venind cu completari sau intrebari referitoare le cele prezentate.


La finalul discutiilor Frank ramase singur in sala privind in gol monitorul pe care prezentase datele. Era obosit, drumurile facute inttr-un interval scurt de timp il epuizasera. Trebuia sa se odihneasca macar cateva ore. Momentan nu mai putea face nimic, Julien cerceta locul, iar Giulia, asistenta sa personala, urma sa soseasca in cateva ore. Indreptandu-se spre apartamentul sau gandurile sale zburau la Rebecca, la intalnirea de anul acesta. Cine stie daca anul viitor o s-o revada, ce va fi pana atunci. Frank adormi cu imaginea sotiei in mint. Afara Soarele lasase de mult locul sau pe cer Lunii,era randul acesteia sa vegheze asupra oamenilor.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu